Talán szorong a gyermekem? Mit tegyek hogy segíthessek?

Őszintén hiszek a kommunikáció erejében. Tanárként, fordítóként, és meseterapeutaként is az a tapasztalatom, hogy a társas kapcsolatainkban rengeteg múlik azon, ki tudjuk-e fejezni magunkat, és mennyire találjuk meg egymással a közös hangot. Sokkal könnyebb lesz minden, ha valaki elkezdi helyettünk, mondjuk így: „Egyszer volt, hol nem volt…” A 4-8 éves korosztálynak szóló, Pipacsos mesék című mesekönyvem különleges kiadvány, ...a benne szereplő mindhárom mese után helyet kapott egy-egy – meseterápiás elemeket tartalmazó fejezet.

Sok gyerek megtapasztalja, hogy nem egyszerű barátokat szerezni, főleg akkor, ha az ember kilóg kicsit a sorból.

Ráadásul a gyerekek nehezen tudják szavakba önteni a rossz érzéseiket, a szülők pedig nehezen tudnak jó kérdéseket feltenni…

Ha nálatok is gyakran előfordul, hogy a „Mi történt ma veled?” kérdésre a „Semmi.” válasz érkezik, szeretettel ajánlom ezt a beszélgetős könyvet, amely meseterápiás feladatokkal és színezőkkel segíti az együtt gondolkodást, hogy ne csak a barátkozás és a beilleszkedés, de a beszélgetés is könnyebben menjen.

„Három gyerek anyukájaként két dolgot tudok teljes bizonyossággal kijelenteni. Egyrészt szerintem nincs két egyforma gyerek a világon! Másrészt abban is biztos vagyok, hogy túl nagy különbségek sincsenek közöttük.

Egy jó mesében mindenki magára találhat. (Hát még háromban!  )”

4 éves kortól ajánljuk.

Aki egy hosszú nap után kísért már haza csapongva ugrándozó vagy épp maga elég dünnyögő, rosszkedvű ovist vagy kisiskolást, pontosan tudja, mennyire nehéz annál többet megtudni a napjukról, mint hogy mi volt az ebéd…

Pedig a beszélgetésekre mindenkinek szüksége van: nekik is, és nekünk is.

Van, amikor a közös meseolvasás nem több egy tartalmas időtöltésnél, és ez teljesen rendben van. De egy jó mese alkalmat ad arra is, hogy az olvasója és a hallgatója tovább gondolja a történetet, és a mese szereplői után a saját történetünket is meg tudjuk és akarjuk fogalmazni.

A 4-8 éves korosztálynak szóló, Pipacsos mesék című mesekönyvem különleges kiadvány, hiszen a benne szereplő mindhárom mese után helyet kapott egy-egy – meseterápiás elemeket tartalmazó – függelék is irányított feladatokkal, a könyv végén pedig színezők is találhatók. 

Ez utóbbiak, valamint az összes illusztráció Sebők Orsolya alkotásai. A „Beszélgetős könyv a barátokról” alcímű kiadvány egy tervezett, beszélgetést, kommunikációt segítő könyvsorozat első része, és a fő célja, hogy a közös olvasás során olyan helyzetet teremtsen, amelyben megered a gyerekek nyelve, és amelyben a mesék segítségével a szülők is könnyebben fel tudják tenni a megfelelő kérdéseket.